Ilmalämpöpumppujen toimitus ja asennus Imatralla ja Lappeenrannassa

Ilmalämpöpumppu asennuksineen alan ammattilaiselta

Makkosen Pumppu ja Paneli palvelee asiakkaita toimialueena Imatra, Lappeenranta ja lähialueet. Tarjoamme kaiken, mitä ilmalämpöpumppua hankittaessa voit tarvita; opastuksen sinun käyttöösi sopivimman teholuokan ilmalämpöpumpun valitsemisessa, sekä tietenkin toimituksen, asennuksen ja myös perehdytyksen käyttöönottoon.

Tarvittaessa teemme veloituksetta arviokäynnin, jonka yhteydessä kartoitamme tilanteesi ja neuvomme sopivan ratkaisun valitsemisessa. Meiltä löytyy TUKESin hyväksymä kylmäaineiden käsittelyoikeus ja sähköpätevyys, jotka vaaditaan ilmalämpöpumpun turvalliseen asennukseen.

Ilmalämpöpumppu lämmittää ja viilentää

Ilmalämpöpumppua voidaan käyttää sekä lämmitykseen, että viilennykseen esimerkiksi omakotitaloissa, kesämökeillä ja muissa vastaavissa tiloissa ja kiinteistöissä. Ilmalämpöpumppu hyödyntää ulkoilman sisältämää lämpöenergiaa ja muuttaa sen tarpeen mukaan joko lämmöksi tai viileydeksi riippuen siitä, miten se on säädetty toimimaan.

Ilmalämpöpumppu tasoittaa koko talon lämpötilaa hitaasti kiertävän ilman ansiosta, eli se vähentää samalla myös kosteutta ja siitä aiheutuvia rakennuksen kosteus- ja homeriskejä. Samalla sisäilman laatu paranee ja myös lattiat tuntuvat entistä lämpimämmiltä.

Säästöä lämmityskustannuksiin

Ilmalämpöpumppua voi hyödyntää ympäri vuoden aina tarpeen vaatimalla tavalla joko lämmitykseen, tai viilennykseen. Olipa nykyinen lämmitysjärjestelmäsi mikä tahansa, Ilmalämpöpumpun avulla saat aikaan säästöä lämmityskuluissa. Erityisen suuret säästöt saadaan aikaan suorasähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa.

Ilmalämpöpumpun asennus onnistuu sekä uusiin, että vanhoihin rakennuksiin, joten sitä voi hyödyntää talon rakennusvuodesta riippumatta. Ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin yleensä noin muutamassa vuodessa, kun muut lämmityskulut laskevat sen käytön ansiosta.

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate

Yksinkertaistettuna ilmalämpöpumpun toimintaperiaatetta voi verrata esimerkiksi jääkaappiin; ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö jäähdyttää ulkoilmaa samalla periaatteella kuin jääkaappi sisäosaansa. Näin syntyneen lämpimän ilman ilmalämpöpumppu siirtää huoneilmaan.
Ilmalämpöpumppu koostuu sisäyksiköstä ja ulkoyksiköstä, sekä näiden välillä toimivasta kompressorista. Käytännössä kompressori kierrättää sisä- ja ulkoyksikön välillä kylmäainetta, joka sitoo itseensä ulkoilman lämpöenergian ja luovuttaa sen sisäyksikölle, jonka tehtävänä on vapauttaa lämpö sisäilmaan.

Kaiken kaikkiaan prosessi kuluttaa ainoastaan noin viidenneksen siitä sähköenergian määrästä, jonka ilmalämpöpumppu tuottaa takaisin lämpöenergian muodossa. Kun prosessi säädetään toimimaan päinvastaisesti, voidaan ilmalämpöpumppua käyttää sisäilman viilentämiseen.

Joustava ja asiantunteva palvelu

Monipuolinen kokemuksemme ilmalämpöpumppujen asennuksista takaa laadukkaan palvelun; kun asennustyö tehdään kerralla kunnolla jokaista yksityiskohtia myöten, saat käyttöösi pitkäikäisen ja sujuvasti toimivan ratkaisun. Jokainen yksittäinen asennus hoidetaan samanlaisella ammattitaidolla ja huolellisuudella. Laadukkaasti tehdyn työn lisäksi panostamme myös kokonaisvaltaisesti joustavaan ja asiakasystävälliseen palveluun – tyytyväinen asiakas on tärkeä osa hyvin tehtyä työtä!

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Ota meihin yhteyttä niin keskustellaan yhdessä sinulle parhaiten sopivasta ratkaisusta! Voit pyytää meidät ilmaiselle arviokäynnille, niin voimme kartoittaa tilanteen paikan päällä. Tarjoamme aina täyden palvelun, eli autamme oikeanlaisen ilmalämpöpumpun valinnassa ja tarjoamme tietenkin myös toimituksen ja asennuksen kokonaisvaltaisena palveluna Avaimet käteen -periaatteella. Palvelemme asiakkaita Imatran ja Lappeenrannan alueella, sekä lähiseuduilla.

Asennustarvikkeet